Godelieve Bun

Ik ben geboren in Zeeland, zat op school in Breda, heb eindexamen gedaan in Groningen, gestudeerd in Delft en woon inmiddels ruim 20 jaar in de Betuwe.

Mijn eerste aanraking met praktisch filosoferen was door een boek over projectmanagement. In dat boek – geschreven als roman – ontwikkelt een hoogleraar met zijn studenten een methode om projecten binnen bedrijven aan te pakken. Men gaat met elkaar het onderzoek aan. Men bevraagt elkaars bevindingen en gedachten en zo ontstaat er gaandeweg een theorie. Dat verhaal over het samen onderzoeken en bedenken – in tegenstelling tot het aanreiken van de oplossing door de docent – liet me niet meer los.

Na het lezen van dit boek verdiepte ik me verder in socratische gesprekken. In zo’n gesprek onderzoek je thema’s zonder vooruit te rennen op een doel. Dat trage denken geeft ruimte. Ik volgde meerdere cursussen over filosofie, deed een opleiding ‘Socratische gespreksleider’ en volgde uiteindelijk de beroepsopleiding tot Filosofisch Practicus.

Naast mijn activiteit als filosofisch practicus ben ik ook werkzaam als interim- en innovatiemanager binnen het onderwijs en in de levensmiddelenindustrie.

Waarom ‘Denken in de Boomgaard’?

Als kind klom ik graag in de fruitbomen bij mijn opa. Een boomgaard biedt rust, speelsheid, geborgenheid en soms ook gezelligheid. Voor mij is het een plek om mezelf te kunnen zijn. Inmiddels ben ik neergestreken in een gebied dat bekend staat om zijn boomgaarden.

Heb jij iets wat je bezighoudt en waar je met mij over wilt “bomen” ?
Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.